Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 12.08.2016

Драган Милић: Учинићемо све да буџет за омладину у Војводини буде већи

IMG_1818

Читај ми

Читај ми
AA

Поводом обележавања Међународног дана младих и кандидовања Новог Сада за Омладинску престоницу Европе 2019. године, данас је у великој сали Скупштине града Новог Сада одржан други по реду Омладински форум, који су заједно организовали омладинско удружење “ОПЕНС“ и Градска управа за спорт и омладину. Отварању форума, који је окупио око 50 представника удружења за младе и удружења младих, присутнима се обратио и помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину Драган Милић.

Милић је овом приликом истакао да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину подржати кандидатуру Новог Сада за ову престижну титулу и да ће помоћи колико год је то могуће да се то и оствари.

„Изузетно ми је драго што данас по први пут на овај начин заједно обележавамо Међународни дан младих, што имамо прилику да кроз отворен дијалог и дискусију урадимо све што је потребно како бисмо побољшали положај младих. Као и до сада, политика Покрајинског секретаријата за спорт и омладину је да посматра младе као ресурс, а не као проблем и зато ћемо се и у будућности трудити да помогнемо свим организацијама, како из Новог Сада, тако и из читаве Војводине које раде са младима.

Кроз низ конкурса које ћемо расписати у наредне четири године покушаћемо да подједнако подржимо пројекте који ће помоћи да међу младима преовладају праве вредности. Развојем омладинске политике и сарадњом са цивилним сектором и локалним канцеларијама за младе, трудићемо се да побољшамо услове у свим областима које обухвата Национална стратегија за младе и Акциони план политике за младе АП Војводине.

Такође, радићемо на томе да се буџет за омладински сектор увећа у односу на протекли период, успоставићемо и бољу међусекторску сарадњу са свим осталим секретаријатима, јер брига о младима мора бити приоритет свих нас“, рекао је Драган Милић.

fixed-img