Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 03.04.2014

Фонд „Европски послови’’АП Војводине у жирију пројекта „ФИМЕК – награђује знање”

IMG_9168

Читај ми

Читај ми
AA

„ФИМЕК награђује знање“ је такмичење средњошколаца у знању које се тестира питањима конципираним у два модула. Први модул обухвата питања из опште културе и информисаности, која захтевају кратке одговоре. Други модул подразумева решавање задатог пословног проблема, чиме се вреднују предузетничка знања, вештине и компетенције. Такмичење и елиминациони део такмичења су организовани по принципу пирамиде. Такмичарски тим једне школе чине три матуранта.
Циљ овог такмичења, које се одржава пету годину зардом, јесте да се промовише потреба за континуираним образовањем и улагањем у сопствене компетенције. Кроз такмичење и забаву утиче се на јачање тимског духа и способности као што су: креативност, иновативност, критички став и иницијативност. Такође, овим пројектом се посебно настоји стимулисати потреба за образовањем оних матураната који своје средњошколско образовање стичу у мање развијеним подручјима Војводине – чиме се посредно даје допринос смањењу регионалних разлика и повећању конкурентности у Војводини.

Сваке године у пројекту учествује у просеку око шездесет средњих школа из Војводине.

Фонд ” Европски послови ”АП Војводине преузео је улогу председавајућег жирија у такмичењу које је одржано у понедељак, 31. марта 2014. године у Новом Саду у просторијама Факултета за економију и инжењерски менаџмент. Овом приликом, подсетили смо школе о важности континуираног образовања. Знање представља кључну карику у образовању и у стратегијама Европске уније и један је од приоритета уз функционално знање. Познато је да образовање представља и значајну полугу у успостављања бруто националног дохотка, као и у успостављању модерне интерактивне државе у свету .

fixed-img