Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 12.03.2014

Фонд за капитална улагања АП Војводине наставља политику оживљавања војвођанских села

DSC_0063

Читај ми

Читај ми
AA

Радови на реконструкцији и доградњи Дома културе у насељу Луг у општини Беочин, биће завршени у наредне две недеље.Небојша Маленковић, в.д. директора Фонда за капитална улагања АП Војводине и председник Општине Беочин Богдан Цвејић, обишли су овај објекат, чија је реконструкција и доградња у завршној фази.
„Улагање у војвођанско село један је од приоритета војвођанске Владе. Фонд за капитална улагања АПВ је определио је 28 милиона динара за реконструкцију, доградњу и надоградњу Дома културе у Лугу. На овај начин 800 становника Луга добија квалитетно место за окупљање, јер ће овде да буду смештене просторије не само месне заједнице, већ и различитих друштава. Настављајући политику оживљавања војвођанских села кроз улагања у пројекте попут реконструкције Дома културе, војвођанска Влада нуди становницима сеоских средина алтернативу, која ће их одвратити да живот у селу замене за градску средину “, истакао је овом приликом в.д. директора Фонда за капитална улагања АПВ Небојша Маленковић, и додао да ће Фонд финансијски помоћи и опремање Дома културе.
Реализација овог пројекта, подразумева потпуно нове услове за кориснике Дома културе у насељу Луг, а који ће бити на располагању и осталим становницима у Општини Беочин. На овај начин, мештанима овог краја биће омогућено да користе овај простор за одржавање културно-уметничких догађаја, као и других активности, те могућност да обогате и унапреде свој друштвени и културни живот.

fixed-img