Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 28.06.2023

Инвестиције у пластенике и опрему за органску производњу у Војводини готово 106 милиона динара

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, организовао је данас доделу уговора за суфинансирање набавке пластеника, као и за набавку прикључне механизације, машина и опреме за органску производњу у АП Војводини у 2023. години.

За набавку пластеника подржане су пријаве 66 пољопривредника са територије АП  Војводине.

„Укупна вредност инвестиције је 90,5 милиона динара, од чега је на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду додељено 52,4 милиона динара, а остатак новца ће уложити пољопривредници“, рекао је подсекретар Александар Пановски.

На конкурсу за набавку прикључне механизације, машина и опреме за органску производњу у АП Војводини, право на подстицаје је остварило 18 корисника.

Вредност целокупне инвестиције је 15,4 милиона динара, а од тога су подстицаји Покрајинске владе у укупном износу од девет милиона динара.

„Ради се о озбиљним инвестицијама и подршци нашим пољопривредним произвођачима. На тај начин Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство наставља да улаже у унапређење примарне биљне пољопривредне производње, као и органске производње“, нагласио је Пановски.

Како је подсекретар истакао, циљ је да се створе повољнији услови за производњу, која ће бити конкурентна, профитабилна, одржива и мање осетљива на временске услове и климатске промене.

„С друге стране, подршком органској производњи узимамо активног удела у настојањима да се очувају земљиште, ваздух и вода“, додао је Пановски.

fixed-img