Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 07.10.2013

Италијанска компанија К314 долази у Нови Сад

Читај ми

Читај ми
AA

Компанија К314 је одлучила да њена прва инвестициона локација ван Италије буде Нови Сад, у којем ће производити и монтирати електронске плоче и електронске склопове.

Компанија К314 и ЈП „Пословни простор“ потписали су Уговор о закупу хале величине 1400 квадрата на Римским шанчевима, која је у власништву града.

Према плановима компаније, у 2014. би у погону требало да буде ангажовано између 20 и 30 радника, да би их у каснијим фазама било запослено 70.

К314 је приватна италијанска компанија основана 2011. године, али је заснована на дугогодишњем искуству. Производни капацитети смештени су у оквиру Технолошког парка Вимерцате, који је установљен још 1960. године као одељење ИБМ – а за пројектовање и производњу. Почетком 2012.године компанија К314 је, набавком опреме, лиценци и „know-how“-а , искористила део огромних капацитета ове локације и приближила се потребама данашње производне индустрије. Буџет је у 2012. затворен са прометом од 5 милиона евра и значајном добити.

Према статистикама ВИП Фонда, који је овој компанији помогао да дође и пронађе одговарајућу локацију, компанија К314 придружила се групи од 16 страних компанија које у Војводини послују у оквиру сектора електронске индустрије, и које упошљавају више од 7300 радника, а прва је таква инвестиција у Новом Саду.

Долазак ове компаније која располаже знањем и капацитетима за производњу електронских плоча и склопова свих нивоа комплексности, а у Новом Саду је пронашла одговарајући кадар и потребну инфраструктуру, резултат је стратешке сарадње Канцеларије за локални економски развој Града Новог Сада и ВИП Фонда и од великог је значаја за промоцију Новог сада пред другим страним инвеститорима.

fixed-img