Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 07.08.2013

Јачање парламентарне сарадње Војводине и Баден-Виртемберга

ulm

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, и посланици покрајинског парламента Игор Мировић и Борислав Новаковић, разговарали су данас у Улму са председником Парламента Баден-Виртемберга Гвидом Волфом о могућностима и даљим корацима у продубљивању парламентарне сарадње Војводине и ове немачке покрајине.

Како је наглашено на састанку, Војводину и Баден-Виртемберг вежу вишегодишње пријатељске и партнерске везе, али постоји велики потенцијал да се ова сарадња прошири кроз институционалну сарадњу парламената и њихових радних тела, на чему ће се интезивно радити у предстојећем периоду.
Председници Пастор и Волф заједнички су оценили да је сарадња у оквиру Дунавске стратегије најснажнија карика за повезивање свих држава, регија и градова, те да су управо парламенти и посланици они који могу снажно да допринесу приближавању и прихватању ове идеје од стране грађана.

Пастор, Мировић и Новаковић присуствују у Улму И Дунавској конференцији парламентараца, на којој учествују представници националних и регионалних парламената из десет земаља дунавског слива, а чији је домаћин Покрајина Баден-Виртемберг.
Током конференције, парламентарци ће размотрити улогу и допринос који би парламенти требало да пруже сарадњи у подунавском региону и имплементацији Дунавске стратегије, а на крају конференције биће усвојена и заједничка Декларација којом ће се прецизирати заједнички циљеви парламентараца дунавског региона.

fixed-img