Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 17.10.2014

Јовановић: У Војводини никоме не сме бити угрожена безбедност

2014-10-17 12

Читај ми

Читај ми
AA

Заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Александар Јовановић најоштрије је данас осудио вандализме којима су широм Војводине нападане пекаре чији власници су припадници албанске националне заједнице.

На конференцији за новинаре одржаној у Новом Саду, испред једне од пекара нападнутих у среду увече, Јовановић је у име Секретаријата осудио све дивљачке нападе који су се у Војводини десили у протекла три дана, од Сомбора, Старе Пазове, Панчева, Вршца и Новог Сада и позвао надлежне органе да што хитније реагују.

“Оно што је заједничко за све ове нападе, који су постали свакодневни, су две ствари: прва је да су власници ових пекара углавном Албанци, а друга ствар је да нико од починилаца до сада није осумњичен, приведен, саслушан нити је било ко ухапшен”, навео је Јовановић.

Коментаришући наводе по којима је полиција власнику разбијене пекаре поручила да неће раговати јер су разбијена само два стакла, те да је материјална штета мала, Јовановић је питао шта је потребно да се деси да полиција почне да ради свој посао, да спроводи законе и поштује Устав.

“Ако имамо два разбијена стакла једно вече и нико не чини ништа поводом тога, онда видимо да у року од три дана имамо само у Новом Саду три потпуно демолирана и упаљена објекта”, истакао је заменик покрајинског секретара. Јовановић је указао да се у Војводини људи не деле по националној припадности, вероисповести, језичкој или било којој другој подели, него по томе да ли је човек добар или лош.

“Нико, апсолутно нико у Вовјодини не сме да буде предмет напада и свако мора да схвати да његова безбедност не сме да буде угрожена, као ни безбедност његове породице или његово власништво”, истакао је Александар Јовановић.

“Још једном упућујем апел према полицији да почну одмах хитно да проналазе починиоце. Јер, ако ништа не радимо три дана, доћи ћемо у ситуацију да ће можда вечерас бити не три, него 33 објекта упаљена, да ће некоме бити разбијена глава и да ћемо доћи до ситуације да више нико неће моћи да реагује нити да заустави”, истакао је Јовановић, указујући да је Војводина сачињена од различитости које су њено богатство и предност.

fixed-img