Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 01.04.2014

Конференцијa o пројекту „Развој енергетске инфраструктуре у радној зони Римски шанчеви у Новом Саду“

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу је суфинансирао пројекат „Развој енергетске инфраструктуре у радној зони Римски шанчеви у Новом Саду“, а за ову намену издвојено је милион и 250 хиљада динара, док је његова укупна вредност је 3.184.480 динара.
Како је на завршној Конференцији у оквиру пројекта, која је одржана 31. марта 2014. године у Скупштини Града Новог Сада рекла подсекретар у Секретаријату за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Весна Пиперски-Туцаков, ресорни Секретаријат подржава све пројекте који ће да унапреде амбијент за инвестирање у Новом Саду али и квалитет живота грађана.
– Овај пројекат се издваја и по томе што представља вид међуопштинске сарадње, а то је још један од праваца у решавању важних привредних питања које Секретаријат подржава – нагласила је Весна Пиперски-Туцаков.

Она је на конференцији представила резултате конкурса за суфинансирање унапређења институционалних и управљачких капацитета у јединицама локалних самоуправа у АП Војводини.
Партнери Града Новог Сада на пројекту су Општина Темерин, ЈП Пословни простор, Регионална развојна агенција Бачка, ВИП фонд и Војводина Метал Кластер.
На конференцији је учествовала и шеф Канцеларије за локални економски развој Маријана Дукић Мијатовић, као и представници партнерских институција, малих и средњих предузећа.
– Подстицање инвестиција је јако важно за чување постојећих радних места али и оснивање нових. Град синергично са партнерима ради на омогућавању што бољих услова за долазак инвеститора, а с тим циљем је предузет и овај пројекат. Тренутно се бавимо и решавањем власничко својинских односа у зони Север 4, како би у будућности уследило инфраструктурно опремање и те локације – истакла је Маријана Дукић Мијатовић.

Менаџер пројекта Оливера Симовић је представила пројекат, који у складу са Стратегијом привредног развоја, а у циљу унапређивања рада малих и средњих предузећа као најважнијих покретача индустријског раста и новог запошљавања има за циљ да развије пословно-индустријско занатски комплекс у радној зони „Римски шанчеви“ у Новом Саду.
Према њеним речима менаџера Пројекта његовом реализацијом створена је основа за гасификацију у зони Рисмких шанчева која је предвиђена за развој мале привреде.
Локалитет је позициониран између две суседне локалне самоуправе Града Новог Сада и Општине Темерин и дугорочно треба да обезбеди 50.000 метара квадратних корисног пословног простора. Локација је комплетно опремљена потребном инфраструктуром, изузев гаса, стога је била неопходна израда Главног пројекта за гасни прстен.

На конференцији је представљен концепт производно-индустријско занатског комплекса у радној зони „Римски шанчеви“ у Новом Саду, о чему су говорили представници ЈП „Пословни простор“, док је на тему значаја маркетинга микро локације у привлачењу инвестиција излагао представник Фонда за подршку инвестиција у Војводини.
На конференцији су се учесницима обратили и представници општине Темерин, и Војводина Метал Кластера.На тему о доступним развојним програмима подршке сектору малих и средњих предузећа обратио се представник Регионалне развојне агенције Бачка.

fixed-img