Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 12.06.2014

Не смањује се интересовање италијанских фирми за улагање – ВИП фонд таргетирао нову област: Маћерата, регија Марке

Читај ми

Читај ми
AA

Фонд за подршку инвестиција у Војводини одржао је 10. јуна презентацију о могућностима улагања у Војводину за италијанске привреднике у граду Маћерата, који се налази у регији Марке у централном делу Италије.

Презентацију и разговоре са потенцијалним инвеститорима из Италије ВИП фонд је организовао у сарадњи са Удружењем индустријалаца града Маћерата (Цонфиндустриа Мацерата). Презентацији је присуствовало око тридесет италијанских компанија, чланица овог удружења, махом из дрвно – прерађивачког, текстилног, грађевинског и сектора пластике.

Након презентације, одржани су B2B састанци са компанијама. За четири компаније које су показале велико интересовање за регион Војводине, ВИП фонд ће урадити детаљне извештаје о потенцијалима Војводине у складу са њиховим захтевима, а у наредном периоду очекује и посету ових компанија Војводини.

Према статистици ВИП фонда, у Војводини тренутно послује 38 италијанских компанија, које запошљавају око 9,5 хиљада радника и које су уложиле укупно око 650 милиона евра.

fixed-img