Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 09.12.2013

Нова спортска сала у Молу

DSC_0148

Читај ми

Читај ми
AA

Средствима Фонда за капитална улагања АП Војводине успешно је завршено финансирање изградње још једне фискултурне сале. Основна школа „Новак Радоњић“ у Молу обезбедила је за ђаке ове школе нову спортску салу у којој ће настава физичког васпитања убудуће моћи да се обавља редовно и у најсавременијим условима.

Из буџета Фонда издвојено је 121.000.000,00 динара за изградњу овог објекта. На 1.326 м2 квадратних изграђена је савремена сала са трибинама која ће насељеном месту Мол, поред редовног и квалитетног одржавања наставе физичког васпитања, обезбедити и услове за активно функционисање спортских клубова и могућност да се у затвореном простору одржавају културне манифестације и такмичења.

Постојећа фискултурна сала ОШ «Новак Радоњић», по димензијама и такмичарским условима које би требало да пружи за одржавање редовне фискултурне наставе и коришћење од стране регистрованих спортских клубова, није одговарала прописаним стандардима: кровна конструкција била је је у дотрајалом стању а хидроизолација је у објекту била оштећена, није постојао ни простор за публику. У Молу има више регистрованих клубова, међу њима најактивнији је КК «Партизан» који има велику традицију и у последњих 10 година дао је више прволигашких играча нашој кошарци.

У току је поступак техничког пријема зграде и добијања употребне дозволе, као и опремање сале за које је задужен Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Очекује се да ће сала почети да живи свој спортски живот до краја 2013. године.

fixed-img