Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 12.02.2014

Нови под у јединици појачане неге у Геронтолошком центру у Суботици

unnamed

Читај ми

Читај ми
AA

Нова, хигијенски прихватљива, подна облога, постављена је на под јединице појачане неге у Геронтолошком центру „Дудова шума“ у Суботици. Реновирање овог дела геронтолошког центра био је приоритет, с обзиром да на том спрату живе станари који се крећу уз помоћ помагала или инвалидских колица .

Приликом посете реновираном геронтолошком центру, в.д. директора Фонда за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић је рекао да наши најстарији суграђани не смеју да буду заборављени ниједног тренутка.

„Ми, данас, на одређени начин, враћамо све оно што су улагали у ову државу, ово друштво. Милион и триста хиљада динара било је довољно да пети спрат Геронтолошког центра у Суботици учинимо атрактивним и прихватљивим за двадесет и први век. Овде се налази четрдесет и шест старих лица који су тешком стању, у смислу њихове покретљивости, и ми смо желели да на један скроман начин, како нам финансије дозвољавају, учинимо да ИМ боравак овде буде прихватљив”, рекао је Маленковић овом приликом.

Директор Геронтолошког центра Суботица др Ненад Иванишевић је објаснио да су, захваљујући Влади АП Војводине и Фонду за капитална улагања АПВ, пети и шести спрат појачане неге доведени у стање да задовољавају све критеријуме Европске Уније.
„Идеја јесте да заједно са Владом Војводине и Фондом за капитална улагања цео овај објекат доведемо у функционалније стање. Очекујемо и да преко конкурса покрајинског секретаријата добијемо средства за отварање Геронтолошког клуба који је на територији МЗ Дудова шума, као и да обезбедимо неопходну опрему и реновирање Дома за негу“, објаснио је Иванишевић.

Заменом пода, постављене су нове подне облоге, дебљине 2 мм, намењене за професионалну употребу, еколошки прихватљиве и отпорне на хабање, што обезбеђује леп изглед пода који би требало да траје дуги низ година и задовољава потребан висок стандард чистоће.

fixed-img