Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 05.05.2022

Нови подстицаји за квалитетнију прераду меса и млека вредни 18 милиона динара

Читај ми

Читај ми
AA

Представници Покрајинскoг секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство  уручили су данас 14 уговора корисницима који су  остварили право на подстицајна средстава за побољшање сточарске производње на пољопривредним газдинствима и економске активности у циљу унапређења квалитета прераде меса и млека у АП Војводини у 2022. години.

Помоћница покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Љиљана Петровић је приликом доделе уговора истакла да је реч о инвестицији укупне вредности 28,3 милиона динара, од чега је ресорни секретаријат обезбедио готово 18 милиона динара.

„Циљ овог конкурса је управо да се кроз суфинансирање куповине нове опреме унапреди сточарска производња, побољша квалитет производње и прераде меса и млека, те прошири производни асортиман.Такође, циљ је да се повећа упосленост чланова домаћинства на селу, брендирају производи и повећа стандард живота “, истакла је Петровићева и додала да учешће Секретаријата у овој инвестицији износи до седамдест одсто средстава.

Она је навела да је Покрајински секретаријат за пољопривреду у периоду од 2016. године до сада у ову меру уложио око 105 милиона динара, те на овај начин успешно опремио више од 60 малих млекара и месара.Укупна вредност инвестиције за тај период износи 180 милиона динара.

Петровићева је указала да су брендирање производа и органска производња правац ка којем би произвођачи у овој области могла више да се орјентишу у будућности, што доприноси креирању нове вредности њиховог производа и бољем позиционирању на тржишту.

fixed-img