Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 07.10.2015

Новка Мојић на сусрету деце и старих „Мостови међу генерацијама“ у Врбасу

07102015_Vrbas_1

Читај ми

Читај ми
AA

Октобар, месец старих и прва недеља октобра – Дечја недеља, већ осму годину се заједничким активностима деце и старих обележавају у Геронтолошком центру Врбас.
Осму ликовну колонију отворила је покрајинска подсекретарка за здравство, социјалну политику и демографију Новка Мојић. Приликом отварања изложбе, деци, учесницима колоније и корисницима Геронтолошког центра Врбас, Новка Мојић је пожелела успешан рад и поручила да је градња мостова међу генерацијама и заједничко учешће веома важно за развој не само учесника, већ целокупног друштва. „Спој младости и искуства је одличан начина да се младима пружи подршка у одрастању, а старијима осећај припадности заједници“, изјавила је Новка Мојић.
Директорица Геронтолошког центра Врбас, Радмила Мусић, захвалила је на подршци коју овај центар има од Покрајинске владе и подсетила да је ова установа прва коју је Покрајинска влада основала 1. октобра 2003 године. Према речима Радмиле Мусић, циљ ове ликовне колоније је промовисање креативности као животног стила за све генерације. На малој ликовној колонији учешће су узели ученици седам основних школа са територије општине Врбас и корисници Геронтолошког центра Врбас.

fixed-img