Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 07.10.2014

Новка Мојић посетила породицу Дожудић у Иригу

unnamed

Читај ми

Читај ми
AA

У оквиру обележавања Дечје недеље 2014. године, покрајинска подсекретарка за здравство, социјалну политику и демографију Новка Мојић, посетила је данас у Иригу породицу Милене и Никице Дожудић. Породица Дожудић је поред шестогодишњег Луке и трогодишње Саре од јуна ове године богатија за још једног члана. Рођењем Лазара породица је остварила право на родитељски додатак за треће дете у породици који исплаћује Покрајинска влада.

Мајка Милена истиче да је са троје деце свака помоћ добродошла, нарочито у ситуацијама као што је њихова, када зависе од пољопривреде којом се бави отац Никица, док је она незапослена.

Новка Мојић је нагласила да је ово право уведено 1. јануара 2013. године. На годишњем нивоу за ову популациону меру је издвојено 400.000.000,00 динара и до сада је ово право остварило скоро 3000 војвођанских породица. Новчана помоћ коју породице добијају се исплаћује у износима од 12.000,00 месечно током 24 месеца.

Посети породици Дожудић присуствовао је и председник Скупштине општине Ириг Мирослав Ивановић, који је истакао да општина даје 25.000,00 динара породицама у којима се роди треће и свако наредно дете, као и да финансирају боравак трећег и четвртог детета по реду рођења у предшколској установи.

fixed-img