Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 09.10.2014

Новка Мојић посетила породицу Орловић која има троје деце

IMG_0492

Читај ми

Читај ми
AA

У оквиру обележавања Дечје недеље 2014. године, покрајинска подсекретарка за здравство, социјалну политику и демографију Новка Мојић посетила је данас у Новом Саду породицу Јасмине и Душана Орловић. Породица Орловић је, поред седмогодишње Милице и трогодишњег Николе, од априла ове године богатија за још једног члана. Рођењем Наташе, породица је остварила право на родитељски додатак за треће дете у породици који исплаћује Покрајинска влада.
Родитељи Јасмина и Душан су обоје из великих породица тако да се планирање проширења породице није доводило у питање. Мајка Јасмина истиче да су право на родитељски додатак остварили врло брзо по рођењу бебе Наташе и да се сваки месец обрадује уплати.
Новка Мојић, је приликом посете породици Орловић нагласила да је Покрајинска влада имала више популационих мера, али да је од 1. јануара 2013. године на снази само мера “родитељски додатак за треће дете у породици”. Право на ову меру до сада је остварило нешто мање од 3000 војвођанских породица. Прве резултате ове мере, као код већине популационих мера, можемо очекивати тек након 5 година од увођења.

fixed-img