Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 06.10.2015

Новка Мојић уручила помоћ Покрајинске владе породици Вранка-Моноштори из Хоргоша

IMG_0660

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајинска подсекретарка за здравство, социјалну политику и демографију Новка Мојић, посетила је социјално угрожену породицу Вранка – Моноштори из Хоргоша и однела помоћ коју је обезбедила Покрајинска влада у сарадњи са Дирекцијом за робне резерве Аутономне покрајине Војводине.
Силвија Моноштори, мајка, са супругом и своје двоје деце живи у изузетно лошим стамбеним условима и тешкој материјалној ситуацији. Социјална помоћ коју породица прима недовољна је за пристојан живот, па супруг ради као надничар у селу. Право на дечји додатака, Силвија Моноштори није успела да оставри због преобимне документације коју је требала да приложи.
Новка Мојић, је овој породици као помоћ однела гардеробу и обућу за малишане, хигијенске пакете, прашак за веш, брашно, шећер, пасуљ и конзервирану храну. Највећу радост за осмогодишњег Золику и двогодишњу Изолду биле су играчке које су пронашли у пакетима, а са којима се веома ретко срећу.
Породица живи у лошим стамбеним условима. Кућу у којој живе су добили на коришћење, што их ипак не спречава да двориште и кућу доведу у боље стање.
Покрајинска подсекретарка, Новка Мојић је нагласила да је Дечја недеља прилика да се укаже и на породице, као што је ова, које немају најидеалније услове за одгајање деце. „Једна од најважнијих порука Дечје недеље је да се свој деци омогуће једнаки услови за одрастање. Надамо се да смо овом помоћи коју смо данас донели породици, бар мало ублажили тешкоће у којима живе“.

fixed-img