Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 21.12.2023

Одржан девети Новогодишњи базар рукотворина деце са сметњама у развоју

Читај ми

Читај ми
AA

Новогодишњи базар рукотворина деце са сметњама у развоју, девети по реду, одржан је данас у Покрајинској влади. Деца из десет покрајинских школа продавала су новогодишње украсе и рукотворине, које су направили у својим школским радионицама.

На скупу се обратила заменица покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Слађана Бурсаћ.

„Током године, у Холу Покрајинске владе организују се многи догађаји, али ниједан није толико посебан и леп као данашњи. Хвала вам што сте овај простор испунили радошћу, осмесима, лепотом, песмом и вашим рукотворинама“, рекла је заменица Бурсаћ и присутнима унапред честитала предстојеће празнике.

Новогодишњем базару је присуствовала и директорка ШОСО „Милан Петровић” из Новог Сада Виолета Страхињевић, која је истакла да је данас учествовало више од стотину деце и запослених из војвођанских школа за образовање ученика са сметњама у развоју, као и да је ово лепа прилика за дружење и представљање радова из школских радионица.

У оквиру уметничког програма, наступио је инклузивни хор „9. мај” из Зрењанина, „Исон” из ШОСО „Милан Петровић” из Новог Сада, као и деца из ОШ „Херој Пинки” из Бачке Паланке.

На Новогодишњем базару представиле су се школе из Бачке Паланке, Новог Сада, Старе Пазове, Панчева, Зрењанина, Сомбора, Суботице, Вршца, Сремске Митровице и Бечеја.

fixed-img