Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 20.11.2014

Одржан регионални симпозијум посвећен производњи и промоцији вина у Србији

20112014_Privreda_vina 01

Читај ми

Читај ми
AA

У централном холу Покрајинске владе, одржан је регионални симпозијум посвећен производњи и промоцији вина у Србији, у организацији Регионалне агенције за развој малих и средњих предузећа ,,Алма Монс“ д.о.о. и Фрушкогорског кластера винара и виноградара.

Скуп је био посвећен актуелним темама из области винарства и производње вина, попут процеса које ће вински сектор морати да прође у периоду приступања Европској унији, затим тренда у свету и Србији у производњи пенушавих вина, те технологији производње младих вина и програму помоћи ГИЗ за добијање ознаке географског порекла за вина у источној Србији. Своја искуства у производњи грожђа и вина, те винским путевима и винској култури, изнели су и гости из региона.

Симпозијум је отворио помоћник покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Жељко Дворжак који је нагласио да Покрајински секретаријат за привреду, у складу са могућностима, подржава рад винарија у Војводини, посебно у сегменту који се тиче прилагођавања њиховог рада и производње стандардима Европске уније. Он је додао да ће се сарадња са винарима, као и са онима који промовишу вински туризам, наставити и у будућности.

fixed-img