Picture of the authorPicture of the author
/ , субота, 19.03.2016

Одржана конференција „Имплементација пројеката и програма у циљу унапређења образовног система у Војводини“

19032016_Sport_badenvirtemberg 01

Читај ми

Читај ми
AA

У циљу што бољег положаја школског спорта и младих у Војводини, Покрајински секретаријат за спорт и омладину организовао је данас конференцију „Имплементација пројеката и програма у циљу унапређења образовног система у Војводини“. Гости конференције која је окупила представнике „Активних школа“, били су и представници Владе дистрикта Штутгарт на челу са Клаудиом Ругарт, шефицом одељења за образовање и Дирком Френзелом, шефом одсека за школски спорт.
На самом почетку конференције, присутнима се обратила подсекретарка у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину Александра Ристић, која је истакла важност оваквих заједничких састанака, јер међусобна сарадња између Војводине и дистрикта Штутгарт, пре свега треба да донесе бољитак за наше најмлађе.
„За нас је веома важно што имамо прилику да представимо колегама из Немачке шта смо до данас све урадили и да кроз размену искустава и мишљења, пробамо да једни другима помогнемо да побољшамо наше програме и пројекте у образовним системима, како у Штутгарту, тако и у Војводини. У протекле четири године, Покрајински секретаријат за спорт и омладину покренуо је и спровео низ веома важних програма и пројекта у области школског спорта, али и у области бриге о здрављу младих.
Када је реч о школском спорту све је почело усвајањем „Стратегије развоја школског спорта у АП Војводини“ када смо ревитализовали „СОШОВ“ и покренули програм „Активне школе“ који има за циљ да свој нашој деци у основним школама буде обезбеђен правилан развој кроз сталне физичке активности. Што се тиче бриге о здрављу младих, у готово свим средњим школама Војводине, спроводимо наш пројекат, јединствен у региону „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“. С обзиром на све што протеклих година радимо у школама, како основним, тако и средњим, велико нам је задовољство што су и представници владе дистрикта Штутгарта, препознали квалитет онога што радимо,“ рекла је Александра Ристић.
Присутнима су Клаудиа Ругарт и Дирк Френзел представили систем образовања и школског спорта покрајине Баден Виртенберга, као и проф. др Вишња Ђорђић која је представила програм „Активних школа“, Драгица Јовишевић која је испред радне групе „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“ презентовала овај пројекат и помоћница покрајинске секретарке за спорт и омладину Милана Боришев која је говорила о важности прекограничне сарадње за АП Војводину.

fixed-img