Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 26.04.2018

Округли сто „Подршка општинама Бачке и Срема кроз ЕУ фондове“

IMG-7949

Читај ми

Читај ми
AA

Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Јован Подрашчанин, присуствовао је данас округлом столу у Привредној комори Војводине, где је разговарано о спровођењу мера подршке у општинама Бачке и Срема кроз фондове Европске уније.

Подрашчанин је истакао да је стварање услова за привлачење инвестиција преко ИПА и других фондова који стоје на располагању у процесу придрживања Европској унији, од суштинске важности.

„Процес реформи и трансформације који је на делу у Србији, не одвија се зарад Европске уније већ због добробити сваког грађанина Србије, са циљем да се омогући економски просперитет, отворе нова радна места и створи окружење за бољи живот,“ рекао је Подрашчанин.

Као главни приоритет у раду Покрајинског секретаријата, Подрашчанин је издвојио смањење разлика у развоју локалних самоуправа у Војводини с обзиром на то да су локалне самоуправе препознате као стуб развоја друштва.

Из тих разлога, како је навео, Покрајински секретаријат настоји да унапреди административни капацитет локалних самоуправа како би биле што ефективније у обављању послова из њихових надлежности, али и да их учини што атрактивнијим за улагања и привлачење пословних субјеката који имају мотив да инвестирају у пројекте локалног развоја.

Током састанка у Привредној комори Војводине, представљен је ИНТЕРРЕГ ИПА програм прекограничне сарадње Храватска – Србија, као и позитивни примери праксе у развоју градова Сомбор и Сремска Митровица у оквиру ове прекограничне сарадње.

Округлом столу присуствовали су директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ и помоћница директорке Фонда „Европски послови“ Габријела Хас.

fixed-img