Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 09.02.2015

Отворен нови објекат за физикалну терапију у Геронтолошком центру „Срем“ у Руми

08022015_Ruma1

Читај ми

Читај ми
AA

Геронтолошки центар „Срем“ Рума већ скоро четири деценије пружа услуге домског смештаја пензионерима и другим старим лицима. Поред задовољавања основних животних потреба, адекватног становања, одговарајуће исхране и неге корисника, Геронтолошки центар својим корисницима пружа веома разноврсне садржаје физикалних, рехабилитационих и радно-окупационих третмана.
У циљу унапређења услова боравка корисника данас је у Геронтолошком центру „Срем“ у Руми у присуству министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александра Вулина и покрајинске подсекретарке за здравство, социјалну политику и демографију Новке Мојић отворен новоизграђени објекат за физикалну рехабилитацију.
Поздрављајући присутне госте директорка Геронтолошког центра „Срем“ Даница Јеремић је рекла да је у 2014. години финансијским планом и програмом рада установе предвиђена изградња објека за физикалну рехабилитацију и набавка опреме и апарата за ове сврхе, проширење и адаптација простора за радно-окупациону терапију и реновирање радног простора у вешерају и набвка машина за прање и сушење веша. Сви ови, планирани пројекти су при крају 2014. године завршени. Како је повод посете Геронтолошком центру отварање новог простора за физикалну рехабилитацију, директорка је нагласила да је тај објекат израђен сопственим средствима од око 7.250.000,00 динара и уз финансијуску помоћ Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију са 750.000,00 динара. Како је током прошле године било и до 3.000 третмана месечно Даница Јеремић сматра да ће нови објекат са савременом опремом допринети подизању здравствене неге корисника. Директорка је нагласила да је у плану следећи велики пројекат изградња лифта у објекту „А“ према предвиђеним стандардима за високи стандард смештаја.
Захваљујући се, пре свега корисницима, на увек топлој добродошлици Новка Мојић је истакла да је Геронтолошки центар „Срем“ један од изузетно добро уређених, што је заслуга руководства, запослених, али и самих корисника Дома. Покрајински секретаријат ће и убудуће средствима која има на располагању помагати подизању квалитета услуга у овом Дому, као и у другим установама чији је оснивач Покрајинска влада.
Своју прву посету Геронтолошком центру „Срем“ у Руми министар Александар Вулин искористио је да се захвали запосленима и корисницима Дома, на уређеном амбијенту, али и топлом пријему. Министар Вулин је нагласио да средстава која ресорно Министарство улаже у социјалну заштиту нису ни велика ни мала, али да је основни задатак свих запослених у овој области да се брину за подизање квалитета услуга и добробити корисника.
Након свечаног отварања одговарајући на питања новинараНовка Мојић је рекла: „ Покрајинска влада оснивач је 28 установа социјалне заштите на територији Аутономне покрајине Војводине. Средства за социјалну политику којим Покрајински секретаријат располаже је око 40.000.000,00 динара годишње. Ова средства се деле искључиво путем конкурса. Сваке године, приликом сваког конкурса, трудимо се да обухватимо све установе социјалне заштите и да добију макар део потребних средстава. Прошле године смо, на тај начин износом од 750.000,00 динара помогли Геронтолошком центру „Срем“ у реализацији овог пројекта.“ Завршавајући обраћање новинарима, Новка Мојић је рекла да се у најскорије време очекује расписивање конкурса за 2015. годину за све видове социјалне заштите.

fixed-img