Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 06.02.2018

Отворена изложба „Путевима предака“ у Културном центру Новог Сада

05022018_Kuzmanovic, izlozba u KCu-6

Читај ми

Читај ми
AA

Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић отворио је синоћ у Културном центру Новог Сада изложбу „Путевима предака“. Поставка је резултат радова са истоимене ликовне колоније одржане на Фрушкој гори у октобру прошле године, у организацији Удружења „Српски крајеви“.

Отварајући изложбу, др Кузмановић је истакао да улога Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама јесте, између осталог, да подржи и помогне, поред очувања идентитета, културе и традиције националних мањина, и културу, традицију и обичаје српског народа.

„Ова изложба је прича о нашим прецима, који су нас на разне начине задужили да их се сећамо, јер су својим делима, примерима и животом били узор како се чува и воли завичај,“ рекао је др Кузмановић и додао да „са ових слика исијава, поред уметничке лепоте приказаних портрета, историјских догађаја, манастира, икона и патња, страдања, муке и бол коју су Крајишници проживели“.

На отварању изложбе обратио се и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило, док је о изложбеној поставци говорио председник Удружења „Српски крајеви“ Славиша Грујовић, који је овом приликом сликарима и свим пријатељима колоније, међу њима и ресорном секретаријату, уручио захвалнице.

fixed-img