Picture of the authorPicture of the author
/ , субота, 22.05.2021

Отворена прва Изложба предузетничких вештина

Obrovac 1

Читај ми

Читај ми
AA

На простору Старе пијаце у Обровцу, отворена је данас прва Изложба предузетничких вештина жена у 2021. години коју је организовао Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова ће у току ове године организовати четири изложбе предузетничких вештина жена са циљем да се промовише женски активизам на локалном нивоу и широј јавности укаже на предузетничке потенцијале производа жена из Војводине.

На изложби је око 30 удружења жена и предузетница са територије општине Бачка Паланка и околине представило своје активности и производе од текстила, глине, сувенире, прехрамбене производе као и традиционална слатка и слана јела.

Прва изложба у Обровцу је данас организована је у сарадњи са општином Бачка Паланка. Изложбу је отворила подсекретарка Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова Диана Миловић, која је том приликом рекла да се удружења жена из општине Бачка Паланка традиционално одазивају на све манифестације, јер је то прилика да широј јавности прикажу своја умећа и рукотворине.

Подсекретарка Миловић је истакла да су манифестације овог типа само мали подстрек и ветар у леђа свим активностима које удружења реализују и да ће Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова у 2021. години организовати све четири планирене изложбе предузетничких вештина жена.

fixed-img