Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 04.10.2013

Пастор: „Војводинашуме“ предњаче у реализацији великих амбиција

04102013_Lovacka_kuca_1

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор свечано је данас отворио новоизграђену Ловачку кућу „4 јелена“ која припада систему угоститељско-смештајних капацитета ЈП „Војводинашуме“.

На почетку свечаности председник Пастор је рекао да Војводинашуме као фирма предњаче у реализацији великих амбиција, те да су потврда да оно што је у покрајинској својини може и те како да буде профитабилно, у сигурним рукама, као и да се том својином управља на најбољи могући начин.

„Ако желимо себи добро, неопходно је да пре свега отворимо сопствене капацитете. Отварање Ловачке куће је повод за то да укажемо да смо способни да отворимо сопствене капацитете и искористимо своје потенцијале који нам не мањкају“, рекао је Пастор.

Он је додао и да је прошле године са задовољством присуствовао отварању хладњаче, која је такође у систему „Војводинашума“ и која је употпунила угоститељску понуду, и изразио наду да ће следеће године присуствовати реализацији неке нове идеје овог предузеће.

Директорица ЈП Војводинашуме Марта Такач истакла је да је правилником предвиђено да ловачке куће убудуће осим пружања услуга смештаја и исхране морају да имају и читав низ пратећих садржаја који су неопходни да би се квалитет и ниво услуга могао мерити са сличним објектима који већ дуже време функционишу у развијеним ловно-туристичким дестинацијама земаља ЕУ.

„Ово је још један у низу потпуно нових и сертификованих објеката које ЈП „Војводинашуме“ отвара и ставља у пуну комерцијалну функцију са једним јединим циљем, а то је да су Војводина и Србија опредељене за испуњење свих европских квалитативних вредности, па и у области ловства и туризма“, истакла је Такач.

Ловачка кућа „4 јелена“ је 17 ловачка кућа у систему угоститељско-смештајних капацитета ЈП „Војводинашуме“. Објекат је изграђен током 2012/2013 године и ради се о првој ловачкој кући на територији Републике Србије која је усаглашена са новим правилником о категоризацији објеката за смештај и исхрану ловаца-туриста, Министарства туризма РС из 2011. године.

Свечаном отварању присуствовали су и потпредседник Скупштине АП Војводине Миливој Вребалов, покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин и директор Фонда за капитална улагања Небојша Маленковић.

fixed-img