Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 07.08.2013

Побољшање енергетске ефикасности манастира Велика Ремета

P8050004_01

Читај ми

Читај ми
AA

У манастиру Велика Ремета, в.д. директора Фонда за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић, данас је уручио игуману манастира оцу Стефану, одлуке о додели средстава потребних за проширење инсталације централног грејања и изградњу постројења топлотне пумпе за грејање објекта српског православног манастира Велика Ремета у општини Ириг.

Управни одбор Фонда за капитална улагања АП Војводине определио је 9 милиона динара за побољшање система грејања манастира Велика Ремета, што ће знатно олакшати свакодневно функционисање манастира у зимском периоду.
Игуман манастира, отац Стефан, изјавио је овом приликом да је сарадња између покрајинских власти и цркве, које су саставни део једне целине која служи грађанима, од великог значаја за све грађане Војводине.

В.д. директора Фонда за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић изјавио је да ће Фонд за капитална улагања наставити и даље да улаже у верске објекте, напомињући да се у најскорије време очекује и окончање радова на рестаурацији фасадног дела школске зграде Српске православне богословије „Светог Арсенија” у Сремским Карловцима.

Манастир Велика Ремета, саграђен је у XВ веку и један је од 16 фрушкогорских манастира. Манастир је посвећен светом Димитрију, а у његовом саставу се налази и црква посвећена овом свецу. У оквиру манастира се налазе и две капеле-светог Јована Крститеља из 18. века и Успенија пресвете Богородице из 1970. године

fixed-img