Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 23.06.2023

Покрајина доделила 20 милиона динара за подршку добровољним ватрогасним друштвима

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је данас доделу уговора у вредности од 20 милиона динара за програме 41 добровољног ватрогасног друштва на територији АП Војводине.

Бесповратна средства су  опредељена за активности значајне за заштиту и спасавање од пожара у 2023. години, као и за подизање свести грађана о њиховој  важности.

Уговоре је уручио помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Петар Самоловац који је истакао да ресорни секретаријат континуирано финансира добровољна ватрогасна друштва и препознаје значај њиховог рада, нарочито у области пољопривреде.

„Последњих пет година акценат је био на радно-заштитним униформама које су потребне када се дејствује на отвореном, поготово у пожарима који се дешавају  на пољопривредном земљишту. У наредном циклусу ћемо финансирати осталу неопходну опрему, у складу са правилницима и прописима Републике Србије“, изјавио је Самоловац и нагласио да је у протеклом периоду набављено преко 3.100 униформи за добровољна ватрогасна друштва.

Председник Ватрогасног савеза Војводине Синиша Шавија захвалио је на додељеним средствима и истакао да ће тиме бити обезбеђене 484 заштитне униформе за добровољне ватрогасце са територије АП Војводине.

Међу овогодишњим корисницима субвенција су и добровољна друштва из  Будисаве, Торде, Кисача, Руменке, као и друга удружења са подручја АП Војводине.

fixed-img