Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 18.03.2016

Покрајински фонд за пољопривреду доделио близу милион евра за нове тракторе

18032016_fond_1

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински фонд за развој пољопривреде одобрио је првих 60 кредита у овој години, за куповину трактора. То је прва, од пет пролећних кредитних линија за које је конкурс објављен 14. фебруара. Вредност уговора који су данас потписани са корисницима кредита за набавку нове погонске пољопривредне механизације у 2016. години износи близу милион евра.

Директор Покрајинског фонда за развој пољопривреде Јожеф Сабо је рекао да је кредитна линија за набавку трактора покренута због увида у стања са терена, где се видело колико је застарела наша пољопривредна механизација, као и на захтев самих пољопривредника. Период отплате овог кредита је 5,5 година, шест месеци је грејс период, учешће је 20 одсто, а гаранција је сам трактор који се купује.

До сада је Покрајински фонд за развој пољопривреде одобрио 461 кредит за куповину трактора. Укупно: за пољопривредну механизацију и тракторе, Фонд је издвојио нешто више од 332 милиона динара.

Средства за реализацију овогодишњих кредитних линија, према речима заменика директора Покрајинског фонда за развој пољопривреде Стојана Маринковића, износе 525 милиона динара. Од тог износа, из покрајинског буџета Фонд је добио 23 милиона динара. Фонд, који има и својих финансијских средстава, труди се да кроз кредитне линије које имају најповољније услове, помогне пољопривреду и, на основу тих чињеница, може се рећи да Покрајински фонд за развој пољопривреде има сврху постојања.

fixed-img