Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 01.04.2015

Покрајински фонд за развој пољопривреде кредитирао набавку 83 нова трактора

01042015_poljoprivreda_1

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински фонд за развој пољопривреде доделио је данас 83 уговора војвођанским пољопривредницима за набавку нових трактора. Укупна вредност додељених уговора јесте 1,2 милиона евра.
Уговоре је корисницима уручио директор Фонда Јожеф Сабо, који је нагласио да су услови кредитирања за набавку нових трактора били веома повољни, са каматом од два одсто на годишњем нивоу, грејс периодом од шест месеци и са роком отплате од пет година.
Сабо је додао да је ова кредитна линија веома популарна код пољопривредника, па је у протекле три године додељено више од 400 уговора за набавку трактора.
„Охрабрује чињеница да су пољопривредници, пре свега млади, заинтересовани за набавку нове пољопривредне механизације, јер се на војвођанским ораницама још увек могу видети трактори који су произведени пре готово четири деценије“, казао је Јожеф Сабо.
Сабо је још додао да су у оквиру пролећне кредитне линије Покрајинског фонда за развој пољопривреде, поред конкурса за набавку нових трактора, пољопривредницима на располагању у конкурси за набавку система и опреме за наводњавање, стакленика и пластеника, противградних мрежа у вишегодишњим засадима воћа и винограда, те за набавку телади за тов. Како из Фонда наводе, интересовање за све пролећне кредитне линије је велико, па су до сада пристигле 523 пријаве.

fixed-img