Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 09.04.2015

Покрајински фонд за развој пољопривреде одобрио 71 кредит за набавку нових система и опреме за наводњавање

09042015_Fond_navodnjavanje 01

Читај ми

Читај ми
AA

У оквиру пролећне кредитне линије за набавку нових система и опреме за наводњавање, Покрајински фонд за развој пољопривреде одобрио је 71 кредит, чија је укупна вредност 93 милиона динара. Корисницима којима је одобрен кредит по овом конкурсу, уговоре је уручио директор Фонда Јожеф Сабо.

Кредити су одобрени под веома повољним условима, са каматном стопом од један одсто на годишњем нивоу. За набавку опреме у вредности до пет хиљада евра, одобрени су кредити са грејс периодом од девет месеци и роком отплате 24 месеца, док је код набавке опреме чија вредност износи од пет до 15 хиљада евра, рок отплате кредита 30 месеци, са грејс периодом од 12 месеци.

Директор Покрајинског фонда за развој пољопривреде Јожеф Сабо, истакао је да су до сада реализована 22 кредитна циклуса за набавку нових система и опреме за наводњавање, те да је одобрено преко 1200 кредита пољопривредницима широм Војводине.

Сабо је најавио да ће ускоро бити потписани уговори и са корисницима који су добили кредите за набавку нових стакленика и пластеника и опреме у њима, затим нових противградних мрежа у вишегодишњим засадима воћа и винограда, те за набавку квалитетне телади за тов.

Заменик покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Кнежевић подсетио је да војвођански пољопривредници на располагању имају и конкурс Покрајинског секретаријата за пољопривреду за доделу средстава за суфинансирање набавке опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара. За овај конкурс опредељено је укупно 270 милиона динара, а пољопривредници коју добију бесповратна средства, дужни су да рефундирају 30 до 50 одсто од вредности инвестиције.

fixed-img