Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 04.06.2014

Покрајински секретаријат за привреду покровитељ и овогодишњег 8. Међународног и регионалног сајма привреде у Суботици

04062014_sajam0

Читај ми

Читај ми
AA

Свечаност отварања 8. Међународног и регионалног сајма привреде у Суботици, у организацији ЈКП ,,Суботичке пијаце“ и ЈКП ,,Суботичке тржнице“, под покровитељством Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, уприличена је данас у Спортској хали у Суботици. Суорганизатори ове значајне манифестације су Град Суботица и Регионална привредна комора Суботица, док је земља партнер овогодишњег сајма привреде Република Црна Гора. Сајам је отворила министарка пољопривреде и заштите животне средине др Снежана Богосављевић Бошковић, а учесник церемоније је био и заменик покрајинског секретара Балинт Јухас.

На свечаном отварању Међународног и регионалног сајма привреде присутним званичницима, организаторима и учесницима обратили су се градоначелник Суботице Јене Маглаи, председник Регионалне привредне коморе Суботица Слободан Војиновић, председник Привредне коморе Црне Горе Велимир Мијушковић, као и министарка пољопривреде и заштите животне средине др Снежана Богосављевић Бошковић која је уједно и прогласила овогодишњи Сајам отвореним.

Заменик покрајинског секретара Балинт Јухас је истакао значај како међународних тако и регионалних и локалних сајамских манифестација чији је покровитељ на територији Војводине управо Покрајински секретаријат за привреду. ,,Регионални сајмови се у нашој покрајини поред Суботице организују и одржавају у Панчеву, Сремској Митровици, Зрењанину и Сомбору. Овакве манифестације које промовишу привреду и све њене гране, умногоме утичу на унапређење и развој привреде, предузетништва и прилика су да се умреже привредни субјекти, да се створе везе и потпишу уговори о пословној сарадњи која ће поспешити развој привреде како у покрајини тако и у целој земљи“, рекао је Јухас.

Министарка Богосављевић Бошковић је навела овом приликом да је неопходно пружити шансу свим регионима да се развијају и достигну висок ниво у погледу привреде, пољопривреде и других сфера, те да нам овакве манифестације помажу на путу ка обнови и опоравку.

На Међународни сајам привреде на коме ће учествовати 242 излагача из Босне и Херцеговине, Шведске, Мађарске, Хрватске, Румуније, Црне Горе и Србије. Улаз у Спортску халу Суботица је бесплатан за све посетиоце, док ће стручни сусрети бити приређени у Градској кући. Сајам предвиђа и окупљања у виду стручних и пословних сусрета кластер организација из читавог региона. Земља партнер овогодишњег сајма је Република Црна Гора, која представља своју привреду, уз акценат на Луку Бар, и туристичку понуду.

fixed-img