Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 21.05.2014

Покрајински секретаријат за привреду расписао нови конкурс за унапређење безбедности у саобраћају

21052014 Privreda 01

Читај ми

Читај ми
AA

Поводом расписивања овогодишњег конкурса Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, којим се додељују бесповратна средства локалним самоуправама у АП Војводини за суфинансирање унапређења саобраћајне инфраструктуре и безбедности, заменик покрајинског секретара Балинт Јухас са сарадником из Одељења за саобраћај и телекомуникације представио је појединости, услове и критеријуме из конкурса, као и дугорочне циљеве. По овом конкурсу додељују се средства у укупном износу од 40 милиона динара у виду капиталних трансфера осталим нивоима власти.

Локалне самоуправе могу да конкуришу за једну од три намене: за суфинансирање изградње саобраћајне сигнализације и постављања техничких средстава за успоравање саобраћаја у близини школских и предшколских установа, потом за измештање аутобуских стајалишта са саобраћајних трака коловоза, или за изградњу бициклистичких односно пешачко-бициклистичких стаза.

,,Данас представљамо најновији конкурс Покрајинског секретаријата за привреду који се већ годинама расписује и реализује, а који се тиче унапређења безбедности саобраћаја. Настављамо традицију расписивања конкурса на нивоу јединица локалне самоуправе. Прошле године смо сличан конкурс реализовали са сличним условима када смо подржали 20 квалитетних пројеката са износом који је исти и за овогодишњи конкурс, односно 40 милиона динара. Све локалне самоуправе на територији АП Војводине ће бити у прилици да аплицирају за средства по овом конкурсу која би наменили за побољшање безбедности у саобраћају. На овај начин, сви заједнички утичемо на побољшање безбедности у оквиру саобраћајне инфраструктуре“, рекао је Јухас. Балинт Јухас је такође навео да су циљеви суфинансирања и смањење броја саобраћајних незгода и развој бициклистичког саобраћаја у насељеним местима у Војводини.

Право учешћа имају локалне самоуправе у АП Војводини које могу да конкуришу искључиво са једном пријавом за једну од намена конкурса и то са главним пројектом, односно пројектима техничке регулације саобраћаја. У случају да се пријава односи на више локација, за сваку је потребно доставити одговарајућу пројектно-техничку документацију.

Највећи износ тражених средстава је ограничен по пријави на 3 милиона динара. Минимално сопствено учешће локалне самоуправе је 20% у односу на укупну вредност инвестиције садржане у пријави. Предност при одлучивању за доделу средстава имаће локалне самоуправе које обезбеде веће сопствено учешће. Рок за подношење пријаве је 20. јун .2014. године.

fixed-img