Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 10.10.2014

Пољопривредницима одобрени кредити Покрајинског фонда за развој пољопривреде вредни 170 милиона динара

10102014_Fond_polj_ugovori 01

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински фонд за развој пољопривреде потписао је уговоре са војвођанским пољопривредницима који су добили новац на конкурсу за седам јесењих кредитних линија тог фонда. Средства у укупној вредности од 170 милиона динара, добило је 138 пољопривредника.

Највеће интересовање пољопривредника, и у овом кредитном циклусу, било је за набавку пољопривредне механизације. За куповину трактора одобрено је 30 кредита у вредности од 54,7 милиона динара, док је за набавку прикључне механизације одобрено 58 кредита у вредности од 68,6 милиона динара.

Велико интересовање пољопривредника било је и за подизање вишегодишњих засада воћа, за шта је одобрено 18 кредита у вредности од 12,9 милиона динара. Такође, за тов телади је одобрено 17 кредита, у вредности од 19,5 милиона динара.

За подизање стакленика и пластеника и њихово опремање, издвојено је 6 милиона динара, а новац је добило 9 пољопривредних произвођача.

У овом кредитном циклусу, за подизање противградних мрежа у вишегодишњим засадима Фонд је одобрио три кредита у износу од 5,3 милиона динара. За овчарство и козарство су одобрена два кредита у износу од 454 хиљаде динара, док је за изградњу силоса одобрен један кредит у износу од 2,3 милиона динара.

Са корисницима кредита, уговоре је потписао директор Покрајинског фонда за развој пољопривреде Јожеф Сабо.

fixed-img