Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 03.11.2014

Помоћник покрајинског секретара Александар Радоњић примио је привредну делегацију региона Татарстан из Русије

002

Читај ми

Читај ми
AA

Помоћник покрајинског секретара за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Радоњић примио је привредну делегацију региона Татарстан из Русије, која је дошла у дводневну посету Војводини, јер су заинтересовани за успостављање привредне сарадње, али и инвестирања у Војводину.
Делегацију татарстанских привредника представио је директор Центра за маркетинг Републике Татарстан Вадим Гаалев, који је рекао да су њихова Привредна комора и компаније заинтересоване за инвестирање, успостављање сарадње и партнерства у Војводини.
“Компаније из Татарстана заинтересоване су за успостављање пословне и трговинске сарадње пре свега у домену пољопривреде и прехрамбене индустрије, али и металске и ИТ индустрије. Нас веома занима могућност да пласирамо воће, поврће и млечне производе из Војводине на руско тржиште, али и многе друге области. Код нас постоји и проблем недостатка радне снаге у оквиру грађевинске индустрије и заинтересовани смо да доведемо радну снагу из Војводине”, поручио је Вадим Гаалев.
Саветник за стране инвестиције у ВИП Фонду Александра Матић представила је руској делегацији основне карактеристике и потенцијале за инвестирање у Војводини и нагласила да је за сутра планиран низ сусрета између представника наше привреде и руске привредне делегације како би се остварили први кораци у упознавању и успостављању потенцијалне сарадње.
Привредна комора Војводине и Фонд за подршку инвестиција у Војводини, у сарадњи са Републичким центром за маркетинг Републике Татарстан, организују сусрет привредника ова два региона.

fixed-img