Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 18.11.2015

Посета компанији АТБ Север из Суботице

18112015_sever_1

Читај ми

Читај ми
AA

Факултет техничких наука у Новом Саду је у септембру 2015. године организовао одлазак студената и професора у посету компанији АТБ Север у Суботици. У оквиру групе је била и помоћница покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова, за област запошљавања, предузетништва и занатства, доц. др Мирјана Крањац, као и представници Војводина метал кластера – ВМЦ.

Овом приликом водили су се разговори о јачању сарадње привреде и новосадског Универзитета кроз реализацију стручне праксе, израду дипломских и мастер радова, израду пројеката и о могућностима за сарадњу домаћих произвођача кроз кооперацију са привредом Немачке.

У оквиру посете су студенти Факултета техничких наука у Новом Саду приказали своје бечелор и мастер радове који су настали на захтев компаније АТБ Север управо у њиховим погонима. На основу успешности радова неки од студената су одмах добили понуде за посао.

Закључено је да се овакав пример добре сарадње науке и привреде настави тако што ће Покрајинска влада финансијски подржати реализацију стручне праксе и тиме остварити неопходну подршку у процесу повезивања науке и привреде, а све у циљу повећања запошљавања свршених студената и подизања иновативности привреде.

fixed-img