Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 17.12.2014

Посета основним школама у Шиду

Читај ми

Читај ми
AA

Александар Јовановић, заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Љубица Срђанов, помоћница секретара за образовање, посетили су школе у Шиду. Овом приликом, састали су се са директорима основних школа „Бранко Радичевић“ и „Сремски фронт“ у Шиду, мр Далибором Фарвашијем и мр Вером Дупало. Састанку је присуствовао и и Миленко Ујвари, директор ОШ “Филип Вишњић” из Моровића.

Ово је већ трећи град у Војводини, где челници Секретаријата бораве у радној посети, поводом разговора са директорима просветних институција о безбедности ученика за време одржавања штрајка просветних радника.

Александар Јовановић је у свом обраћању истакао да је Покрајинском секретаријату за образовање приоритет брига и положај ученика у овим специфичним условима одржавања наставе. Његова питања, предлози и сугестије су се односила првенствено на организацију слободног времена, када ученици нису на настави и под којим условима су збринути, благовремено обавештавање родитеља ученика, адекватну сарадњу са школским одборима и локалном самоуправом.
Представници Покрајинске владе, истакли су да ће се сарадња са просветним установама на територији АП Војводини наставити, а Секретаријат за образовање ће и убудуће, у оквиру својих надлежности, пратити ситуацију у школама за време штрајка.

fixed-img