Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 22.12.2014

Посета основној и средњој школи у Новом Бечеју

Читај ми

Читај ми
AA

Безбедност ученика за време одржавања штрајка просветних радника јесте првенствени циљ посете Александра Јовановића, заменика покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Љубице Срђанов, помоћнице секретара за образовање Основној школи „Милоје Чиплић” у Новом Бечеју, где су били присутни и представници Средње школе „Нови Бечеј”.

Заменикова питања су се, пре свега, односила на организацију слободног времена, када ученици нису на настави и под којим условима су збринути, поготово ученици путници.

Зорица Ракић, в.д. директорица Основне школе „Милоје Чиплић” обавестила је представнике покрајинског секретаријата за образовање о стању у школи, где и како је био организован продужени боравак за ученике, будући да су часови скраћени на тридесет минута. Наставничко веће једногласно је одлучило да се школски час скраћено одржава, као и то да су о ванредној ситуацији која је у школи за време штрајка просветних радника, редовно обавештавани Школски одбор и родитељи. То је потврдила и Моња Јованов, председница Школског одбора ОШ „Милоје Чиплић”. Олгица Абрамовић, председница Синдиката независност у основној школи и Александра Петрашков Блажин, председница Синдиката Уније просветних радника рекле су да су чланови оба синдиката јединствени у својим одлукама да се данас редовно ради (скраћено), односно да нису обуставили рад и да ће редовно одржати одељенско веће и закључити ученицима оцене за полугодиште. Поред њих, састанку је присуствовала и Слађана Брковић Пепић, секретар ОШ „Милоје Чиплић”.

Јован Станковић, директор Средње школе „Нови Бечеј” рекао је да у овој образовно-васпитној установи такође настава траје тридесет минута и да сви професори држе скраћене часове. Организовано је дежурство професора. Сава Главашки, председник Школског одбора Средње школе „Нови Бечеј” потврдио је да је директор редовно обавештавао одбор, те да није било никаквих непријатности током трајања штрајка просветних радника у овој школи. Бојан Алексов, председник Синдиката образовања у Србији у Средњој школи „Нови Бечеј” истакао је да су чланови овог синдиката у сагласности с два поменута синдиката из ОШ „Милоје Чиплић” и да ће се, на основу заједничке одлуке, у овој средњој школи такође закључити ђацима оцене за прво полугодиште на време.

Заменик и помоћница још једном су истакли да ће се сарадња с просветним установама на територији АП Војводини наставити, а да ће секретаријат за образовање и убудуће, после зимског распуста, у оквиру својих надлежности, пратити ситуацију у школама.

fixed-img