Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 20.02.2015

Посета школама у Иригу

Читај ми

Читај ми
AA

Ириг је дванаеста општина по реду у АП Војводини, у којој су представници покрајинског секретаријата за образовање одржали радни састанак с представницима основних и средњих школа, представницима школских одбора, савета родитеља и људима из локалне самоуправе.

‒ Овако, на лицу места, у непосредној комуникацији долазимо до сазнања о текућим проблемима у образовно-васпитним установама – рекао је Александар Јовановић, заменик покрајинског секретара, 19. фебруара 2015. године, на почетку радног сусрета у Иригу.

Он је с помоћницом покрајинског секретара за образовање Љубицом Срђанов посетио Средњу стручну школу „Борислав Михајловић Михиз” из Ирига, Основну школу „Доситеј Обрадовић”, такође из Ирига, те Основну школу „Милица Стојадиновић Српкиња” из Врдника.

‒ Ови радни састанци представљају добру прилику да се на једном месту сусретну представници образовно-васпитних установа, локалне самоуправе, просветни инспектори, као и представници покрајинског секретаријата – рекла је Љубица Срђанов.

Челници посећених школа информисали су представнике секретаријата да су у општини Ириг све школе у законском штрајку. Часови су скраћени на 30 минута и због тога су у сарадњи са саветом родитеља, школским одбором и аутобуским превозницима организовали и ускладили превоз ученика. На безбедност ђака се посебно пази, поготово зато што је ОШ „Милица Стојадиновић Српкиња” из Врдника била укључена у пројекат „Школа без насиља”, што је веома добро утицало на стручност наставног кадра у овој проблематици. Редовно се одржавају превентивне едукације ученика и родитеља, а своја искуства преносе и другим школама.

Проблем средње стручне и основне школе у Иригу јесте подела простора. Наиме, ове две школе смештене су у једну зграду и због тога је отежан образовно-просветни рад пошто немају довољно адекватних учионица и кабинета.
Општина Ириг изузетно је сиромашна и доста деце је из социјално угрожених средина. Успостављена је веома добра сарадња са центром за социјални рад.
Властимир Ристић, члан градског већа задужен за образовање, између осталог рекао је да је сарадња између школа коректна, али да би требало да буде и боља.

Радном састанку у Иригу присуствовали су директор Средње стручне школе „Борислав Михајловић Михиз” Тихомир Стојаковић, секретарка Гордана Рогуља, психолог-педагог Јелена Радић, представник школског одбора Срђан Бундало и представница савета родитеља Љубица Зечевић. Из Основне школе „Доситеј Обрадовић” из Ирига дошли су директорка Сузана Луковњак, секретар школе Ђорђе Петаковић, психолог-педагог Татјана Чоловић, представница школског одбора Мирјана Бабић и представница савета родитеља Вида Бурсаћ. Из Основне школе „Милица Стојадиновић Српкиња” из Врдника радном састанку су присуствовали директор Горан Жугић, секретар Љубомир Поповић, педагог/психолог Драгана Ристић, представник школског одбора Констатин Гушић и представница савета родитеља Славица Матешић.

fixed-img