Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 15.01.2015

Посета Техничкој школи „Михајло Пупин“ у Инђији

Читај ми

Читај ми
AA

Заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Александар Јовановић и помоћница покрајинског секретара за образовање Љубица Срђанов боравили су у радној посети Инђији, где су одржали састанак са Дејаном Спахићем директором Техничке школе „Михајло Пупин“.

Повод за овај састанак је првобитно била безбедност ученика у организацији школе за време трајања штрајка просветних радника, као и почетак другог полугодишта у овој образовној установи. Како је истакнуто, настава се одвија без већих проблема и школско звоно се оглашава редовно на сваких 45 минута, док професори који су у штрајку држе часове скраћено, дакле 30 минута, али остају са својим ђацима у учионицама до истека регуларног часа. Директор Техничке школе „Михајло Пупин“ у Инђији Дејан Спахић је истакао да ова школа располаже са посебно опремљеном учионицом за праксу, где ученици могу да проводе слободно време под контролом професора.

На састанку је било речи и о унапређивању наставе, затим о сарадњи са предузећима где се одвија практична обука, као и о новим пројектима који ће бити реализовани у оквиру праксе . Констатовано је да би било пожељно да се повећа број ђака, који би похађали практичну наставу у одређеним предузећима.

Директор Дејан Спахић истакао је да због изузетно великог интересовања међу младима, постоји расположење у колективу да се уведе нови смер – мехатроничар. Међутим, проблем је у томе што се већ годинама чека на дозволу Републичког министарства за просвету, али одговор никако да стигне када је реч о одобрењу за отварања новог смера. Према његовим речима, надају се да ће позитивно мишљење и потреба за овим профилом од стране предузећа којима је овај кадар потребан, утицати и убрзати одлуку Министарства.

Александар Јовановић заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице је истакао да треба обезбедити адекватан смештај за ђаке путнике. Реч је о великом проблему, који је присутан због отежаног саобраћаја у овом делу Срема. Ђаци овако губе пуно времена, те због њихове безбедности, треба да се пронађе неко прихватљиво решење, указао је током данашањег састанака у Инђији Александар Јовановић.

fixed-img