Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 09.10.2015

Потписани нови уговори за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара

09102015_navodnjavanje_0

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство доделио је данас нових 153 уговора, у вредности 50 милиона динара, војвођанским пољопривредницима, који су добили бесповратна средства за суфинансирање набавке опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара у Војводини.

Према речима заменика покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислава Кнежевића, са данас потписаним уговорима, заокружен је пролетос расписан конкурс за наводњавање и експлоатацију бунара, и утрошено је 270 милиона динара расподељених на 523 корисника.

„Добра вест је да смо ребалансом буџета обезбедили додатна средства за наводњавање па ће војвођански пољопривредници на располагању имати још 47 милиона динара“, истакао је Кнежевић и додао да се очекује да ће до краја године још око 150 пољопривредника добити бесповратна средства од покрајине.

Тиме ће, навео је Кнежевић, ове године под системима за наводњавање бити нових 4.500 хектара, што са улагањима из 2013. и 2014. године значи да ће око 20.000 хектара војвођанских ораница бити наводњавано.

fixed-img