Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 07.08.2013

Потпредседница Белић на заседању АЕР-а посвећеном здравству и социјалној политици

Belic

Читај ми

Читај ми
AA

Потпредседница Скупштине АП Војводине Проф. др Бранислава Белић учествује на пленарном заседању Комитета ИИ Скупштине европских регија (АЕР), које се одржава у оквиру Семинара о интегрисаној нези, у организацији Регионалног министарства здравства Каталоније.

Иако је очигледна повезаност области здравства и социјалне политике, у многим регионалним здравственим системима о њима се и даље размишља као о одвојеним темама.

Циљ семинара о интегрисаној нези, на којем је потпредседница Белић има активно учешће, јесте повезивање ових тема у једну целину ради едекватне организације у пружању разних видова како здравствених, тако и услуга из области социјалне политике. Овај семинар такође пружа прилику да се на конкретним примерима утврде позитивне и негативне стране примењивања интегрисане неге у пракси земаља које су пребродиле кризу транзиције у областима здравства и социјалне политике.

Комитет ИИ АЕР-а, на чији позив потпредседница Белић учествује на пленарном заседању, бави се питањима здравства и социјалне политике. Пленарно заседање Комитета ИИ пружа одличну могућност за упознавање са иновацијама када је реч о здравству и социјалној политици у оквиру региона АЕР-а.

fixed-img