Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 19.01.2015

Позив војвођанским локалним самоуправама за учешће у програму ВИП Фонда „ Мисли глобално – привлачи локално“

Читај ми

Читај ми
AA

Циљ програма „Мисли глобално – привлачи локално“ је да локалне самоуправе усвоје стратегије и алате који ће им пружити могућност да дођу у фокус већем броју потенцијалних инвеститора, као и да презентације о њиховим инвестиционим потенцијалима изгледају професионално и носе све релевантне информације за инвеститоре.
Данас није довољно имати локацију за инвестирање, ма колико она била добро позиционирана, инфраструктурно опремљена, богата ресурсима, искуством и обученом радном снагом. Пуно земаља, региона, градова, места и микролокација нуде одличне, а сличне услове за инвестирање. Војводини су конкуренти бројни региони, општинама су конкуренција општине у географски, економски и културолошки удаљеним државама, а радним зонама су конкуренције хиљаде радних зона, само у Европи. И све су оне на Интернету. Али, ту су и потенцијални инвеститори. Истраживања су показала да више од 90% бизнис лидера користи Интернет за информисање и да око 80% њих путем Интернета долази до информација о пословним могућностима.
Имајући све ово у виду, ВИП Фонд је одлучио да овај пројекат ради у сарадњи са свим општинама које се пријаве, те да кроз радионице и директну сарадњу заједно добијемо следеће:
– Савремену Power Point презентацију о инвестиционим потенцијалима локалне самоуправе
– Страницу „Invest In“ на сајту локалне самоуправе, која ће садржати све релевантне информације за потенцијалне инвеститоре
– Профиле локалних самоуправа на друштвеним мрежама које су се показале као најбоље за пословну промоцију и препоруке како да се ти профили воде.

ВИП Фонд ће на свом сајту поставити и посебну страницу на којој ће бити представљене презентације локалних самоуправа које буду учествовале у пројекту и веза са њиховим веб сајтовима. Цео пројекат пратиће и кампање у медијима и на друштвеним мрежама, са циљем промоције инвестиционих потенцијала локалних самоуправа које буду учествовале у пројекту.
Позивамо све војвођанске општине да се пријаве и активно учествују у овом програму како бисмо сви заједно били још ефикаснији у привлачењу страних директних инвестиција.
Заинтересоване локалне самоуправе могу да се пријаве најкасније до 31.01.2015. године, на e-mail zivko.planic@vip.org.rs.
Када ваше пријаве буду стигле, ВИП Фонд ће дефинисати временски период за реализацију програма.

fixed-img