Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 02.02.2016

Председник Пастор примио конзула Црне Горе Миодрага Канкараша

crnogorski konzul1

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор примио је данас конзула Републике Црне Горе Миодрага Канкараша и заменика председника Националног савета црногорске националне мањине Бранислава Секулића, са којима је разговарао о плановима у раду конзулата који је пре пола године отворен у Сремским Карловцима, као и о питањима важним за црногорску националну заједницу у Војводини.

Председник Пастор истакао је да, поред туризма и значајне привредне размене између Војводине и Црне Горе, и даље постоји веома широк простор за унапређење сарадње у различитим областима, који би се могао обогатити конкретним садржајима.

Конзул Канкараш захвалио се председнику и Скупштини АПВ на досадашњој подршци црногорској заједници у Војводини, као и подршци Националном савету црногорске националне мањине од његовог формирања до данас.

На састанку је разговарано и о могућностима и потреби што скоријег оснивања завода за културу војвођанских Црногораца, у сврху даљег унапређења и очувања културе, језика, традиције, а у складу за законском регулативом Републике Србије.

fixed-img