Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 22.03.2016

Председник Пастор расписао изборе за посланике у Скупштини АП Војводине за 24. април

izbori 1

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор расписао је данас редовне изборе за посланике Скупштине АП Војводине за недељу, 24. април 2016. године, а на основу Статута и Покрајинске скупштинске одлуке о изборима посланика у Скупштину АП Војводине.

„У складу са наведеном Одлуком, покрајински избори се одржавају по пропорционалном систему, односно у АП Војводини се посланици бирају као у једној изборној јединици, на основу листа политичких странака, коалиција политичких странака, коалиција политичких странака и групе грађана.

Као што је већ одлучила Покрајинска изборна комисија, гласачки листић на изборима за посланике у Скупштини АП Војводине биће штампан на папиру светло зелене боје, а контролни лист на папиру боје слонове кости.

Поштовање грађанке и грађани Војводине, желео бих да Вас позовем да 24. априла искористите своје грађанско право и обавезу, изађете на биралишта, дате свој глас странци, коалицији, групи грађана по својој жељи и вољи.

Ви сте једини који имате право да одлучите ко ће у наредном мандату добити прилику да вас представља у Скупштини АП Војводине.

Желео бих и да се обратим свим странкама, коалицијама и групама грађана који ће испунити услове и ући у изборни процес за покрајинске изборе. Скупштина АП Војводине је парламент у коме се негује висок ниво културе у опхођењу и међусобном уважавању и поштовању. Сви заједно смо изградили респектабилну институцију, а то је учинак свих 120 посланика. Из тог разлога позивам све на коректну и културну изборну кампању, на борбу аргументима и програмима“, поручио је председник Скупштине АП Војводине након расписивања покрајинских избора.

fixed-img