Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 21.03.2014

Председник Пастор разговарао са шефом Делегације ЕУ у Србији Мајклом Девенпортом

unnamed

Читај ми

Читај ми
AA

Шеф Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији Мајкл Девенпорт посетио је данас Скупштину АП Војводине где је са председником Иштваном Пастором разговарао о политичким актуелностима у Војводини, нарочито кроз призму недавних парламентарних избора у Републици Србији.

Поновивши став да, без обзира на резултате републичких избора, тумачења и ставове различитих политичких партија и медијске калкулације, у Војводини тренутно не постоје законске могућности за расписивање ванредних покрајинских избора, председник Пастор је истакао да ће Скупштина АП Војводине наставити да озбиљно и одговорно ради на пословима који су започети пре републичких избора, пре свега на Статуту АП Војводине, чије би усклађивање са одлукама УСС морало бити завршено до 6. јуна. Он је нагласио да је Радна група, састављена од представника свих политичких партија које партиципирају у покрајинском парламенту, радила изузетно професионално, стављајући струку испред политичких разлика.

Шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт истакао је снажну подршку напорима Скупштине Војводине да дође до општеприхватљивог решења по питању Статута АП Војводине, оцењујући да на овај начин она изказује озбиљност и у односу на потребу опште политичке стабилности у земљи.

Он је истакао да је ситуацији са Статутом АП Војводине након одлуке УСС, Скупштина Војводине пришла на одговоран и разуман начин, те да се нада да ће ови напори уродити плодом.

fixed-img