Picture of the authorPicture of the author
/ , уторак, 15.10.2013

Председнику Пастору уручена иницијатива за забрану ГМО

OTI_3753

Читај ми

Читај ми
AA

Представници Зелених Србије данас су уручили председнику Скупштине АП Војводине Иштвану Пастору петицију са 17.888 потписа које су прикупили током двомесечне акције “За Војводину без ГМО”.

Председник Зелених Србије Горан Чабради уручио је Пастору Декларацију о забрани коришћења генетски модификованих организама на територији АП Војводине и предложио да ова Декларација буде стављена на дневни ред седнице Скупштине, као и да Скупштина Војводине иницира да Народна скупштина Србије усвоји мораторијум на ГМО на територији целе Србије.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор се захвалио на труду и напору Зелених Србије јер су сакупљеним потписима указали а нешто што је веома значајно, и подсетио да је данас у покрајинском парламенту формирана и Зелена посланичка група.

„Ваша иницијатива ће бити пажљиво бити размотрена и сигурно ће Скупштина поступити у складу са својим могућностима и надлежностима.У доношење релевантних докумената укључићемо и Владу АП Војводине и заједно размотрити иницијативу“, истакао је Пастор.

Он је исказао уверење да ће у наредном периоду Зелени Србије и покрајински парламент, посебно након формирања Зелене посланичке групе, заједнички радити не само на прикупљању потписа, него на реализацији заједничких идеја и иницијатива.

fixed-img