Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 15.05.2015

Представљен нови конкурс за унапређење саобраћајне инфраструктуре намењен локалним самоуправама

15052015_Privreda_pres_konkursi 01

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова расписао је данас нови конкурс из области саобраћаја, тачније конкурс за за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама у Аутономној покрајини Војводини у 2015. години, за суфинансирање развоја саобраћаја и путне инфраструктуре. Укупан раположиви износ на Конкурсу је 65 милиона динара. Конкурс и његове критеријуме представио је заменик покрајинског секретара за привреду Балинт Јухас, са сарадницима из Одељења за индустрију, саобраћај и телекомуникације, на данашњој конференцији за медије.

Заменик покрајинског секретара Балинт Јухас је овом приликом истакао да је Секретаријат, издвојио више средстава за овакав конкурс, тачније 65 милиона динара, за разлику од прошлогодишњих 40 милиона.

“Ово је добра вест за локалне самоуправе и за саобраћајну струку у Војводини. Поред тога, уместо три намене које смо користили протекле године, ове године смо дефинисали 5 намена. Од ове године финансираћемо и нове намене, тачније израду пројектно-техничке документације за кружне раскрснице, у циљу припреме документације за будуће пројекте изградње, потом ту је и друга нова намена, изградња раскрсница са кружним током. Саобраћајна сигнализација, измештање аутобуских стајалишта и изградња пешачко-бициклистичких стаза су прошлогодишње намене за које је испољено велико интересовање, стога су предмет и овогодишњег конкурса”, истакао је Јухас.

Намена конкурса је суфинансирање пројеката који имају за циљ израду пројектно-техничке документације за изградњу раскрсница са кружним током саобраћаја, изградњу раскрсница са кружним током саобраћаја, изградњу саобраћајне сигнализације и постављања техничких средстава за успоравање саобраћаја у непосредној близини школских и предшколских установа, измештање аутобуских стајалишта са саобраћајних трака коловоза, као и изградњу бициклистичких односно пешачко-бициклистичких стаза са посебним акцентом на туристичке дестинације.

Виши стручни сарадник за друмски саобраћај и путну привреду Ендре Шурјан, који спроводи конкурс, нагласио је да су средсства по пријави ограничена сходно наменама конкурса. “Право учешћа на Конкурсу имају локалне самоуправе у АП Војводини, које могу да конкуришу искључиво са једном пријавом за једну од намена Конкурса. Највећи износ тражених средстава је ограничен сходно наменама. Минимално сопствено учешће локалне самоуправе је 20 одсто у односу на укупну вредност инвестиције. Предност при одлучивању за доделу средстава имају локалне самоуправе, које обезбеде веће сопствено учешће”, рекао је Шурјан и додао да је рок за подношење пријава је 15. јун 2015. године.

fixed-img