Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 10.04.2014

Представници цивилног друштва на тренингу за припрему европских пројеката

IMG_1002

Читај ми

Читај ми
AA

На захтев Удружења грађана „АктиНС“ из Новог Сада, представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине одржали су дводневни сусрет под називом „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ како би чланове удружења ближе упознали са тематиком пројектног финансирања кроз повлачење средстава из европских фондова доступних Републици Србији.

Током обуке полазници су имали прилике да се информишу о новинама буџетског периода Европске уније, који је почео 1. јануара 2014. године и који ће трајати до краја 2020. године. Представљен је Инструмент за претприступну помоћ за период 2014-2020. – ИПА 2, са посебним освртом на програме прекограничне сарадње, као и Програме заједнице на којима се очекује наставак учешћа институција из Републике Србије попут програма „Креативна Европа“ и „Европа за грађане и грађанке“.

Полазници су, такође, прошли кроз основну обуку за управљање пројектним циклусом и сусрели се са неопходним корацима и елементима у припреми европских пројеката. Кроз практичан пример су представљени су неопходни кораци и процедуре које прописује Европска унија у вези са буџетирањем пројектних предлога, док је последњи део обуке био усмерен на појашњавање система евалуације пројеката и попуњавање апликационог формулара.

fixed-img