Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 12.05.2021

Представници образовно-васпитних установа потписали још десет уговора у Сремској Митровици

12052021_ugovori_01

Читај ми

Читај ми
AA

Заменик покрајинског секретара Милан Ковачевић присуствовао је данас, у Дому ученика средњих школа, потписивању уговора по конкурсу Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице, којим је опредељено укупно 91 милион динара за реконструкцију, адаптацију, санацију, инвестиционо и текуће одржавање објеката образовно-васпитних установа на територији АП Војводине.

„Наш Секретаријат, почев од 2017. године, расписује конкурс за инвестиције у области образовања и више стотина пројеката реализовано је од тада на територији АП Војводине. Настављамо са улагањем у објекте образовно-васпитних установа и с поносом истичем да је наш однос према образовању и реализацији наставног плана и програма на завидном нивоу, а средства која смо ове године обезбедили на основу конкурса допринеће бољим условима рада ученика и наставног особља”, казао је Ковачевић.

Директорка Митровачке гимназије Мирјана Ђорђевић је истакла да је и ранијих година конкурисала за средства из буџета ресорног секретаријата.

„Ове године нам је одобрено 2,3 милиона динара за адаптацију санитарних чворова у школи. Секретаријат доживљавамо као партнере и захваљујући конкурсима које расписују успели смо да створимо лепше место за рад и боравак у нашој школи”, истакла директорка Ђорђевић.

Свечаном потписивању уговора присуствовали су и градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић, као и начелник Градске управе за образовање Зоран Ђурић, који су захвалили на подршци Покрајинске владе и ресорног секретаријата. Уручивање уговора наставља се сутра, када ће потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар Жолт Сакалаш и заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић уручити преосталих 18 уговора у Зрењанину.

fixed-img