Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 05.12.2014

Представници Покрајинског секретаријата за образовање у Сомбору разговарали о безбедности ученика за време штрајка просветних радника

05122014_obrazovanje

Читај ми

Читај ми
AA

Александар Јовановић, заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Љубица Срђанов, помоћница секретара за образовање, посетили су Основну школу „Никола Вукичевић“ и Гимназију „Вељко Петровић“ у Сомбору. Током посете, са директорима ових просветних институција разговарано је о безбедности ученика за време штрајка просветних радника.

Заменик Јовановић је истакао да је Покрајинском секретаријату за образовање, приоритет брига и положај ученика у овим специфичним условима одржавања наставе. Његова питања упућена директорима су се односила на организацију слободног времена, када ученици нису на настави: да ли су Школски одбор, Савет родитеља, Школска управа и родитељи ученика, на адекватан начин (дневно у континуитету), обавештени о овим ванредним ситуацијама насталим у школама због штрајка просветних радника. Заменика је интересовало где и под којим условима су збринута деца, поготову ученици путници који нису из Сомбора, те да ли је на адекватан начин организовано дежурство и надгледање ученика ван наставе.

„Ученици морају да буду на сигурном у својим просветним институцијама, под будим оком наставника или професора. Никако не смеју бити без надзора, а поготово не ван својих школа. Родитељи ђака мору да знају у сваком моменту где им се деца налазе“, рекао је Јовановић. Истакао је и то да Покрајински секретаријат не улази у проблематику и суштину штрајка просветних радника, већ само брине и жели да води рачуна о безбедности ученика.

Љубица Срђанов, помоћница секретара за образовање је саветовала директоре да на адекватан начин и свакодневно морају да имају комуникацију са Синдикатима просветних радника, а да буду у комуникацији са Саветом родитеља и Школским одбором.

Закључак заменика и помоћнице је да ће се сарадња са просветним установама на територији АП Војводини наставити, а Секретаријат за образовање ће, у оквиру својих надлежности, и убудуће пратити ситуацију у школама за време штрајка.

На састанку су били присутни Ђуро Буловић, директор ОШ „Никола Вукичевић“, Ђурађ Милановић, члан Градског већа задужен за образовање, Горан Тодорић, начелник Одељења за образовање у Сомбору, Борислав Станичков, начелник Школске управе Сомбор и Јован Трифунов, директор Гимназије „Вељко Петровић“.

fixed-img