Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 24.04.2014

Представници Савеза туристичких водича из Мађарске посетили Владу АП Војводине

24042014 Privreda 01

Читај ми

Читај ми
AA

Представници Савеза туристичких водича из Мађарске посетили су данас Владу АП Војводине, у оквиру тродневне посете северној покрајини. Туристички водичи су гости општине Кањижа, а испред Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, примио их је заменик покрајинског секретара Балинт Јухас и овим поводом представио туристичке потенцијале и појединости Војводине. Скупу је присуствовао и директор Туристичке организације Војводине Гвозден Перковић, као и представници Секретаријата за привреду из Сектора за туризам.

,,По питању туризма од изузетне важности нам је сарадња са северним суседима, Мађарском, од којих у овој сфери привреде можемо много да научимо. Поред Мађарске, чији туристи већ добро познају туристичке капацитете Војводине, изузетна посета туриста из пограничних региона је такође забележена. Војводина има шта да представи и пружи посетиоцима“, рекао је Јухас и навео да АП Војводина треба да негује своју традицију и унапређује постојеће туристичке капацитете како би још више обогатила своју понуду.

У сарадњи са Туристичком организацијом Војводине, Балинт Јухас је изнео презентацију посвећену туристичким потенцијалима АП Војводине, уз осврт на демографске, културолошке, гастрономске и уметничке појединости. Заменик покрајинског секретара је овим путем истакао да су поједини локалитети, гастрономија, традиција, мултикултуралност, мултиетничност, мултиконфесионалност, као и чињеница да на овом простору живи 26 националних заједница, које негују сопствену традицију и језик, управо оно што краси шаролику Војводину.

У току своје посете мађарски водичи ће бити у могућности да посете и градове Београд, Нови Сад и упознају се са богатством различитости и туристичком понудом читаве Војводине.

fixed-img